Followers

Saturday, 16 May 2015

TUALA WANITA BIOSELEZA

SALAM
BIOELEZA

MEMANG SELESA!

NAMPAKNYA BIOSELEZA MENJADI TRENDING SEKARANG
PAD YANG DI JAMIN BERKUALITI TINGGI!





Apa bioseleza tu? APA yang best sangat BIOSELEZA??

 bioseleza ni adalah sejenis tuala wanita yang pertama di dunia menggunakan teknologi Far-Infra Rays Red, Teknologi Biovelocity dan Ion Nano dalam pembuatannya.


KAGUM KAN PEMBUATAN YANG TERJAMIN KUALITINYA
BOLEH PAKAI TANPA WAS WAS.



MASALAH WANITA

RAWAT KEPUTIHAN DENGAN BIOSELEZA



APA ITU KEPUTIHAN?

Keputihan atau Fluor Albus merupakan sekresi vaginal abnormal pada wanita. Keputihan yang disebabkan oleh infeksi biasanya disertai dengan rasa gatal di dalam vagina dan di sekitar bibir vagina bagian luar.
Yang sering menimbulkan keputihan ini antara lain bakteria, virus, jamur atau juga parasit. Infeksi ini dapat menjalar dan menimbulkan peradangan ke saluran kencing, sehingga menimbulkan rasa pedih saat si penderita buang air kecil.

CIRI-CIRI KEPUTIHAN YANG TIDAK NORMAL
  • Keluarnya cairan berwarna putih kekuningan atau putih kelabu dari saluran vagina. Cairan ini bersifat cair atau kental, dan kadang-kadang berbuih. Bagi sesetengah wanita, gejala ini merupakan proses yang normal sebelum atau sesudah haid.
  • Tetapi bagi sesetengah wanita yang mengalami masalah keputihan ini, akan terdapat rasa gatal yang menyertainya.
Biasanya keputihan yang normal tidak disertai dengan rasa gatal.  Sebagian besar cairan tersebut berasal dari leher rahim, walaupun ada yang berasal dari vagina yang terdedah kepada infeksi.
PUNCA-PUNCA KEPUTIHAN PADA WANITA

  • Kerap memakai tisu ketika membasuh bahagian alat sulit selepas proses membuang air kecil atau besar. 
  • Memakai seluar dalam yang ketat dari fabrik yang tidak menyerap peluh
  • Tidak menukar panty liner dengan kerap dan menggunakan tuala wanita yang salah.
  • Kurang mengambil berat tentang kebersihan alat sulit
  • Tidak menukar tuala wanita dengan kadar segera ketika datang haid
  • Sering mandi dengan cara berendam dalam air panas. Bakteria atau kulat senang membiak dalam situasi ini
  • Hormon yang tidak seimbang
  • Kadar gula yang tinggi dalam tubuh
  • Diet dan pemakanan yang tidak seimbang
  • Sering menggaru alat sulit
  • Keputihan yang tidak dirawat dari awal 
  • Kerap bertukar pasangan
  • Wanita yang badannya terlalu letih

KESAN-KESAN KEPUTIHAN KEPADA WANITA
  • Cepat murung
  • Hilang keyakinan diri untuk berdepan dengan suami dan masyarakat akibat bau yang busuk akibat keputihan yang teruk
  • Kesukaran untuk mendapatkan zuriat
  • Potensi untuk mendapat kanser rahim / pangkal servik serkiranya dibiarkan berlarutan





RAWAT SEBELUM PARAH!!






JAGA2 NANTI HUBBY KOMPLEN



CARA MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN

1. Rebus segenggam daun sirih dalam 20-30 minit. Basuh miss V anda dengan air rebusan sirih  dalam keadaan suam-suam kuku.
2. Bertangas
3. Elak dari menggunakan seluar dalam yang ketat dan tidak mempunyai pengaliran udara.
4. Amalkan gaya hidup yang sihat
5. Jumpa doctor anda sekiranya masalah semakin kronik.
Selain dari lima (5) cara merawat keputihan seperti diatas, masalah keputihan turut boleh dirawat dengan menggunakan tuala wanita bioseleza.
KEISTIMEWAAN TUALA WANITA BIOSELEZA :
- Menampung sehingga 150ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN (normal max haid 50ml)
 - Membekalkan OKSIGEN & tenaga BIO VELOCITY (BV) yang menyeimbangkan tenaga ELEKTROMAGNETIK 
kepada pemakai. Tiada lagi masalah letih, lesu, pitam ketika haid.

- Mengandungi nano perak & ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria & Far Infrared Rays (FIR) untuk melancarkan peredaran darah

[TEKNOLOGI BV DI'PATENT' KAN, TIADA PAD LAIN DI DUNIA YANG BERTINDAK SEBAGAI 'BOOSTER' TENAGA & MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH SAKIT PUAN SEPERTI BIO SELEZA]

TUALA WANITA BIOSELEZA SESUAI UNTUK SIAPA?
 
✔ Semua golongan wanita untuk kegunaan semasa haid & pantiliner untuk kegunaan harian
✔ Ibu mengandung : memberi tenaga, mengelakkan masalah keputihan, 'kencing kotor' & terkencing semasa batuk/bersin
✔ Lelaki : membantu masalah angin pasang, buasir, memelihara "kelelakian" & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR

✔ Kegunaan lain : 
-letakkan di dalam kasut (utk keseimbangan badan, nyahbau)
-'cool fever' semasa demam 
-tampal dalam anak tudung utk kesegaran & masalah migraine


 
Kelebihan memakai Tuala Wanita Bio Seleza 
(+) Fungsi pembasmian bakteria
(+) Fungsi penyahbauan
(+) Menyelaras fungsi fisiologi tubuh badan
(+) Melegakan masalah sakit puan
(+) Mencegah pertumbuhan sel kanser







Bio Seleza Feminine Pad (MIXED) mengandungi:

1) Bio Seleza Feminine Pad (Pantyliner) x 2 pek (30 keping pantyliner setiap pek)
2) Bio Seleza Feminine Pad (Day Safe) x 2 pek (10 keping setiap pad)
3) Bio Seleza Feminine Pad (Night Safe) x 1 pek (8 keping)
4) Bio Seleza Feminine Pade (Night Safe - Extra Long) x 1 pek (8 keping)

HARGA RM 142






Premium Set Gift B


Bio Seleza Feminine Pad (PANTYLINER) mengandungi:

1) 6 pek yang mengandungi 30 keping pantyliner (jumlah 180 keping pantyliner) 

HARGA  RM150



Premium Set Gift C

Bio Seleza Feminine Pad (DAY SAFE) mengandungi:


1) 10 keping x 6 pek Tuala Wanita untuk siang hari (jumlah 60 keping)

HARGA : RM 139


HUBUNGI DOC SAFINAT 
FB LINK
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=822272947819690&set=a.313607495352907.72025.100001109772577&type=1

SMS /WA 01127629647
AGENT DIPERLUKAN!



Cuti percuma!!FREE VVIP TRIP LAGI YANG KE 2 HASIL BISNES PARTTIME

SEJUJURNYA AUSTRALIA MEMANG DESTINASI IMPIAN,,

My dream comes true


huhu tak sangka impian menjadi kenyataan akhirnya,,


inila HOTEL tempat tinggal kami delegasi STG DI GOLD COAST AUTRALIA

HOTEL OUTRIGGER SURFERS  PARADISE





tadaaaa,,,,inila bilik HOTEL ..
cantikkan...... luas dari tingkap boleh nampak pantai  yang cantik
pasir yang halus 
tak sabar nak g pantai bila tengok pemandangan pantai yang memanggil-manggil di kunjungi






Inila pantai SURFACE PARADISE
serius cantik!
Pasir halus pijak jer tenggelam lembut rasa kulit
BERSIH memang tak dinafikan lagi.
Weekend memang ramai orang.
Pelbagai aktiviti boleh nampak dari jalanraya







Antara aktiviti yang tak kan dilupa..
Pertunjukan dolphins Dan sea lion di SEA WORLD
Pergi Gold Coast wajib datang sini..
Memang terpesona Dan kagum kepandaian haiwan spesies INI
dalam pertunjukan bertaraf dunia INI.
5 bintang saya kasi..
Super duper best!




                                               Kenangan MANISHHH di sini
                                    Breakfast di MOVIE WORLD.. bayangkan anda di hampiri                                                 
                                        Mereka yang Perkasa ni..hehe
                                      Juga di temani Marilyn Monroe Dan hero
                                             Watak katun spt Batman dll...






Tuesday, 12 May 2015

testimoni SABUN SHREK dan SET MARRINE


Sabun SHREK aka SABUN CERAH KETI...
Kompilasi testimoni sabun SHREK.


Testimoni 1




Testimoni 2


Testimoni  3



Pm\ wa doc safinat
01127629647

Harga sekotak sabun rm 140









Tuesday, 16 April 2013

khasiat Bawang Putih




Di Malaysia semua bangsa menggunakan bawang putih dalam masakan harian terutamanya masyarakat Cina dan menjadi satu kemestian.

Khasiat bawang putih memang diketahui sangat berguna untuk kesihatan manusia kerana membantu dalam membunuh parasit, membantu dalam sistem pernafasan, perbaiki sistem penghadaman dan kandungan tenaga yang rendah.Ia telah digunakan semenjak 510 sSM di China sebagai tumbuhan sihat untuk kesihatan manusia.

Kajian saintis menunjukkan setiap 100 gram bawang putih mengandungi 623 kJ kalori, karbohidrat (33 g), gula (1 g), serat (2.1 g), lemak (0.5 g), protein (6.39 g), beta karotin ( 5 microgram), thiamine (vitamin B1) (0.2 microgram), riboflavin (vitamin B2) (0.11 microgram), niacin (0.7 mucrogram), asid panthitenik (0.59 microgram), Vitamin B6 (1.2535 micragram), folate (3 microgram), vitamin C (31.2 mg), kalsium (181 mg), zat besi (1.7 mg), magnesium (25 mg), fosforus (153 mg), kalium (401 mg), natrium (17 mg) dan zink (1.16 mg). Kandungan zat lain ialah seperti mangan (1.672 mg) dan selenium (14 micrograms).

Kandungan nutrien ini memberikan bawang putih sebagai sumber mineral utama untuk kesihatan manusia.

Selain berfungsi sebagai anti bakteria, bawang putih di dapati sangat baik untuk mengelakkan penyakit serangan jantungdan mengurangkan tekanan darah tinggi dan penyakit kanser. Menjadi satu budaya di Korea dimana orang-orang tua memakan bawang putih mentah di kebun dan kuil. Kajian saintis juga mendapati bawang putih mampu mengurangkan penyempitan kolesterol pada saluran darah dalam kardiovaskular manusia. Kajian lain nyatakan ianya dapat kurangkan kandungan gula dalam badan dan mngurangkan batuk.

Bawang putih digunakan hampir di setiap makanan dan masakan Malaysia. Sebelum dipakai sebagai ramuan, bawang putih dihancurkan dengan ditekan dengan sisi pisau (dikeprek) sebelum dihiris halus dan ditumis dengan sedikit minyak goreng. Bawang putih boleh juga ditumbuk dengan pelbagai jenis bahan ramuan yang lain.

Bawang putih mempunyai khasiat sebagai antibiotik di dalam tubuh manusia. Bawang ini telah dikenal pasti dapatmemecahkan kolesterol yang menyekat perjalanan darah pada salur darah dan kolesterol ini dikenal pasti sebagai punca kepada penyakit darah tinggi.


GARLIC HAI-O




Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih, pada masa yang sama menyingkirkan rasa tajam dan bau yang tidak menyenangkan, serta mengekalkan keberkesanan dan nutrisi bawang putih. 

Bawang putih mengandungi puluhan ramuan yang berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan sebagainya. 

Ia amat berguna untuk melawan kolesterol dalam badan dengan membekalkan kolesterol baik (HDL) dan menurunkan kolesterol tidak baik (LDL) serta mengurangkan trigliserida. Hai-O Garlic tidak merangsangkan membran lendir perut, mudah diserap oleh usus kecil dan kesannya berlipat ganda.

Apakah kesan bawang putih?
Bawang putih kaya dengan nutrien, komponennya berfungsi untuk membantu menyelaras insulin, menurunkan lemak darah, melambatkan proses penuaan, mencegah artritis, membasmi kuman dan melegakan keradangan dan mencegah mutasi sel.

Adakah mulut berbau selepas mengambil Hai-O Garlic?
Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih untuk menyingkirkan rasa tajam dan baunya yang tidak menyenangkan. Maka mulut tidak akan berbau selepas mengambilnya.

Jika bawang putih ditambah dalam lauk seharian, adakah kita perlu mengambil lagi Hai-O Garlic?
Sebahagian besar nutrisi bawang putih telah dirosakkan selepas bawang putih dimasak dalam suhu tinggi. Namun, Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih, dapat mengekalkan nutrisi bawang putih dan lebih sihat untuk badan.

Adakah nilai nutrisi bawang putih lebih tinggi jika ia dimakan terus?
Jika bawang putih dimakan terus, ia perlu dihiris dan terdedah kepada udara kira-kira 15 minit supaya ia dapat bergabung dengan oksigen untuk menghasilkan allicin. Kemudian ia perlu dikunyah dengan seragam demi memastikan nilai nutrisi bawang putih dapat berfungsi sepenuhnya. Namun, rasa bawang putih yang tajam dan meninggalkan bau busuk dalam mulut, dan menyebabkan kebanyakan orang tidak dapat menerimanya.

Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O Garlic?
Kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke bawah tidak dicadangkan untuk mengambil, sementara kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke atas pula perlu mengurangkan saiz pengambilan kepada separuh. Nilai nutrisi bawang putih adalah tinggi, dapat menguatkan daya keimunan dan stamina bagi ibu mengandung. Jika ibu mengandung mempunyai tanda keguguran atau sering menghadapi masalah keguguran, terutamanya mereka yang bersusuk badan panas, adalah dicadangkan supaya mengelakkan makanan pedas seperti bawang putih dan cili.

KEBERKESANAN

Membantu menurunkan kandungan lemak darah dan kolesterol darah, mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis.
Menghalang pembekuan darah untuk mencegah berlakunya trombosis.
Membantu dalam fungsi penghadaman dan membuka selera, melegakan perut kembung dan ulser peptik.
Membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit.
Membantu menyelaras gula darah dalam badan.
Menggalakkan peredaran darah dan metabolisme.

Tuesday, 12 February 2013

Biovelocity Sleepmate Day Muadzam Shah 11.2.2013

Alhamdullillah,,,
terlaksana juga hajat nak jumpa Tun Mozla Binti Mamat
sharing ilmu di Muadzam Shah,,buat kali 3 bersama saya dan team

Bezanya kali ni bersama bisnes partner yang memng sporting dan supportive dalam menambah nilai hidup orang lain,,

Dan BVSM ni memng sungguh unik khasiatnya tidak sama dengan barangan lain di pasaran,,,bayangkan hanya dengan tidur ajerr antara yang saya sungguh tak sangka anak2 kita pun boleh lancar membaca,,,
subhanallah,,,
teknologi yang di kaji selama 20 tahun menggunakan sinar matahari waktu Dhuha dapat mengatasi pelbagai masalah,,,

Alhadulillah juga dengan izinNYA asbab tidur dengan BVSM
ramai dah menjadi ceria ,di senangi orang keliling sebabnya aura makin cantikkk..
orang pun suka,,

Pada hari ini juga ,penyerahan cek insentive diserahkan kepada saya berjumlah rm1200

dan juga kak Sarimah Md yassim juga mendapat imbuhan pertamanya berjumlah rm450
 sungguh seronok berbisnes on line dia,,,
buat secara part time saja boleh masyukkk...
Jom sertai kami di Smart Tycoon Group..

nak tahu lebih lanjut boleh sms saya

Dr safinat 0139459927





Wednesday, 23 January 2013

CEK TERBARU

KLIK,KLIK,MASYUKKK
SAYA ADA KERJAYA SENDIRI TAPI SIDE INCOME JUGA KEUTAMAAN SAYA
JOM JOINT KAMI DI SMART TYCOON GROUP

   
 

Friday, 19 October 2012

TIDUR BERKUALITI PENTING UNTUK KESEJAHTERAAN KITA



Matahari adalah sumber tenaga yang menggerakkan kesemua kehidupan dalam bumi.Benda hidup adalah makhluk yang bertenaga, atom-atom dan elektron-elektron di dalam badan kita menghasilkan satu aliran medan tenaga di mana ia membekalkan tenaga yang mencukupi untuk sel-sel badan bekerja pada tahap yang optima. Dengan kata lain, tenaga adalah daya hidup dan ia adalah sumber kesihatan dan semangat manusia.


Medan tenaga manusia dibentuk untuk mengekalkan kesihatan badan. 







pemodenan kini telah membawa kepada kemerosotan medan tenaga manusia secara mendadak.!!!!! 
 penggunaan alat elektronik yang meluas, pencemaran alam,


 Gaya hidup yang penuh tekanan!!!

  Makanan yang tidak seimbang, gaya hidup yang buruk serta toksin-toksin yang dihisap telah membawa ketidakseimbangan frekuensi elektromagnetik atau medan tenaga.















 

Tidur Yang Berkualiti

Manusia telah menghabiskan 1/3 daripada masa mereka dalam tidur; oleh itu, tidur dan rehat yang berkualiti adalah penting untuk kesejahteraan kita. Ia adalah penting untuk kesihatan fizikal dan mental, dan untuk mengoptimakan fungsi-fungsi harian kita. Apakah itu tidur yang berkualiti? Tidur yang berkualiti bermakna mempunyai jangka masa rehat yang cukup serta mendalam yang membolehkan seseorang sedar selepas membangun dan segar selepas membangun dan segar sepanjang hari.
Tidur yang berkualiti menjaga kesihatan hati kita dan mengurangkan risiko kemurungan. 






BV Sleep Mate

Anda boleh memulihkan keseimbangan dan kesihatan anda secara mudah dengan kuasa penyembuhan BV Sleep Mate. Pelapik tilam ini khas dibuat untuk memenuhi keperluan individu anda. BV Sleep Mate menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam organisma. Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda. Apabila anda bangun daripada tidur, anda berasa lebih cergas dan bertenaga. Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita, meningkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yang berkualiti.